Как кучетата се изразяват

Казва се, че махането с опашка при кучетата е еквивалентно на човешка усмивка. А да оближат ръката ви е знак на благодарност, на любов. Освен това кученцето има много други жестове при общуване.

Уши.   Ако домашният ви любимец е доволен, ушите му имат естествено положение. Когато е нащрек, кучето наостря уши и ако ги свие, се чувства застрашено.

Очите. Когато се страхува, стресира или просто иска да остане само, кучето държи очите си полуотворени. Ако, напротив, погледът е широк, нежен, умоляващ, четириногият ви моли за храна. Веселото куче има искрящи очи, а ако държи очите си далеч от Вашите, сигурно е сторило пакост.

Муцуна. Щастливото куче държи устата си леко отворена, отпусната или дори задъхана леко. Четириногият, който се страхува от нещо или някой, държи муцуната си стегната, с ъглите на устата надолу. Ако Шаро ръмжи и показва зъбите си, е ясно, че той не иска да бъдете приятели.

Опашка. Игривото, уверено и щастливо куче маха с опашка . И ако започне да трепери и държи опашката си между краката си, то се страхува. Говорете му и го заведете на познато и по-малко заплашително място. Едва тогава го погалете с нежни движения.

Трябва внимателно да наблюдавате, за да знаете какво ви казват домашните любимци.

Кучето Ви носи подаръци? – Ако четириногият приятел Ви донесе пръчка, топка или друг предмет, трябва да е много ясно защо го прави: той просто иска да Ви подари това!  Обикновено кучето се стреми да донесе на стопаните това, което много харесва, така че бъдете щастливи – Това е знак, че четириногите много Ви обичат.

Кучето спи в леглото Ви? – Ако четириногият обича да се мие в леглото Ви, знайте, че не го прави от егоизъм, а напротив: защото кучето Ви обича. То се стреми само да бъде възможно най-близо до вас!

Застава на краката ви или се опитва да се скрие зад тях? – Когато кучето седне на краката Ви, то иска да каже на другите, че вие ​​сте негови. Така че бъдете горди!

Но ако видите, че четириногият е срамежлив и пасивен, опитайте се да му кажете нещо друго – той се нуждае от Вашата защита!

Вдига лапа във въздуха? – Това означава, че кучето се концентрира много силно. Освен това кучетата правят това, когато имат идея, върху която да се фокусират дълго време.

Кучето се прозява? – Кучетата се прозяват по същата причина, поради която хората се прозяват: те са сънливи или отегчени.

Унищожава възглавниците? – Връщали ли сте се някога от дълъг ден в офиса и сте открили бедствие в къщата заради домашния любимец?  Ако е така, разберете, че вие ​​сте виновни!  Всеки жест, който вашия любимец прави, е акт на комуникация и с това то има предвид, че кучето страда от безпокойство при раздяла.

Кучето не може да остане без Вас твърде дълго, така че трябва да му обръщате повече внимание: трябва да отделите време за него, да го изведете в парка, да му помогнете да изразходва енергията си, да играете с него.

То се обляга на вас, на краката ви? – Когато четириногите правят това, това е знак, че Ви обичат и че се нуждаят от Вашата обич, внимание, насърчение.

Кучето кляка? – Ако вашият Шаро кляка, това означава, че се чувства малко несигурен и се опитва да остане незабелязан. Някой може да го е наранил или изплашил. Във всеки случай той се нуждае от Вашата подкрепа!

Кучето се взира във Вас? – Може да се чувствате неудобно, когато кучето Ви гледа в очите, но не е нужно да се притеснявате!  Това е знак за обич и доверие. Вашето куче Ви обича, гордейте се с него!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *