Февруари- Кавалаер (Кинг Чарлз шпаньол)

Кавалерът е декоративен вид порода кучета. Предшественикът й – Кинг Чарлз шпаньолът е създаден в Англия и е много популярен през Реставрацията, а през 20 век породата е селектирана. Тежат от 5,9 до 8,2 кг и са високи от 30 до 33 см.

Породата е подходяща за семейства с деца и активни стопани. Дружелюбни са, привързват се лесно и се разбират добре с други любимци. Обичат да са в компания и си търсят внимание. Смята се, че успокояват и свалят нивата на стрес, затова а предпочитани от натоварваща работа хора.

Pixabay

През XIII век келтите докарват в Британия кучета, които много приличали на съвременния Кавалер Кинг Чарлз шпаньол. Първоначално се използвали за лов, но след известен период от време се превърнали изцяло в декоративна порода. Те стават любимци на аристократите, като се смята за признак на добър вкус, ако в дома на човек живее Кавалер Кинг Чарлз шпаньол.
Породата носи името на крал Чарлз II, който живее през XVII век. По това време в кралския двор кучетата от тази порода са изключително добре приети. За тях се смята, че са създадени от самия крал и затова имат толкова аристократичен вид.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *