10-те най-палави породи кучета

Кучетата са любвеобвилни и мили същества, но всяко сладко същество може да бъде палаво и непослушно! Тук сме написали топ 10 породи непослушни кучета.

Източник: UNSPLASH

10. Бийгъл

Една от най-палавите породи кучета в света. Бийгълът е добродушен и приятелски настроен към всички. Но неговият неспокоен характер (бигълите са били използвани за лов) кара това малко куче постоянно да тича и да изследва всичко наоколо, като обръща специално внимание на следите на други животни. Поради това той е склонен да се измъква от каишката и лесно може да избяга.

Тази порода се нуждае от много упражнения и тренировки за подчинение. В противен случай може да имате миниатюрна, концентрирана струпка хаос на четири крака.

Останал сам, Бийгъл често лае и вие повече от други породи.

9. Американски питбул териер

Американският питбул териер е спечелил много лоша репутация на палаво куче. Но може би за

Източник: UNSPLASH

това са виновни собствениците, които не са се справили с отглеждането на домашния си любимец. Те са много активни, пъргави животни. Понякога по време на играта те могат толкова да се увлекат ще бъде много трудно да спрат животното. Питбулите също са склонни към зооагресия и се нуждаят от здрава ръка, която

веднага да им покаже кой е шефът.

Те могат да бъдат палави, но са и много полезни. Полицията на Запад и в Русия използва питбули в мисии за спасяване и издирване.

8. Ши-цу

Ши-цу е изненадващо сладка и малка, но не я съдете само по нейния размер и привлекателност. При липса на възпитание представителите на тази порода стават много вредни и хитри същества.

Източник: UNSPLASH

 

Ши-цу са родом от Тибет или Китай и дълги години служат на хората като домашни любимци. Тези кучета

са малки и любопитни, а това любопитство ги прави палави. То е като малко дете, което се катери някъде, защото наистина, наистина има нужда (а защо – то самото не знае) и няма какво да му се изпречи. Не съхранявайте ценни предмети или важни документи в обсега на Ши-цу, тъй като може да не ги намерите по-късно. Със своите възхитително големи очи кучето ще ви убеди, че отново няма да направи нищо лошо. Но то ще го направи, просто чака да се обърнете.

Източник: UNSPLASH

7. Мопс

Всеки представител на тази порода е истински ценител на пакостите и обича да играе повече от всичко друго. Те също обичат също да ядат, без значение дали храната е най-апетитната. Това е мини прахосмукачка с четири крака, така че ако решите да си вземете мопс, обърнете специално внимание да отучите домашния си любимец да вдига нещо от пода.

И тъй като мопсовете са много социални животни, те лесно се отегчават сами. Какво друго може да направи един лош самотен мопс, освен да дъвче обувка … или две?

6. Сибирско хъски

Източник:PIXABAY

Сибирско хъски е хубаво куче като вълк, но нежен и приятелски настроен с почти всички хора. Хъскитата обичат да се разхождат на чист въздух и всеки ден трябва да се извеждат. Те са умни, но свободолюбиви и независими, което прави обучението им предизвикателство.

Много често хъскитата бягат от дома и с неразбираема хитрост успяват да се освободят дори от каишката. Лесно могат да прескочат висока ограда.

Оставянето на хъскито без комуникация, сами е сигурен начин да се върнете в къща, разрушена от стени до подове.

5. Йоркширски териер

Източник: UNSPLASH

Една от най-малките породи кучета в света и една от най-игривите. Йоркитата са много палави и активни, а малките им размери им позволяват да проникнат на места във вашата къща, където очевидно не би трябвало да бъдат. Много мъжки йоркита обичат да маркират нещата в къщата.

 

Тези кучета също се опитват да защитят собственика си от всякаква заплаха, дори ако тя е няколко пъти по-голяма от размера на им.

Източник: UNSPLASH

4.  Шиба ину

Тези кучета са сред най-палавите, тъй като са склонни да бягат и често възприемат по-малките кучета и котки като предмети за лов. И във времена на скука те могат да бъдат ходещи разрушители на къщи.

Това куче се нуждае от опитен, уверен и последователен стопанин, който да се справи със своенравния характер на домашния любимец.

3. Джак ръсел териер

Източник: UNSPLASH

Изостреният ум на този малък териер върви добре с неподчинение и трикове, които собственикът може да не одобри. Що се отнася до разрушаването на къщата, джак ръсел териер е майстор.

Те са много активни, пъргави кучета, които ще ви събудят за разходка със силен лай, независимо дали искате да отидете или не. И ако не сте достатъчно силни физически, тогава няма да разхождате джак ръсел териер на каишка, а той ще ви разхожда. Те обичат да събират всякакви вкусни (от тяхна гледна точка) неща от улицата. Някои дори успяват да направят това с яка. Достоен представител на рейтинга на най-непокорните кучета, нали?

2. Дакел

Тази очарователна „наденица на крака“ може да ви се стори малка в сравнение с друго куче, но повярвайте ми, дакелът може да даде предимство по отношение на неподчинението най-

Източник:PIXABAY

голямото куче в света.

Те били обучени да ловуват малки животни като зайци

и този ловен инстинкт е завинаги в гените на дакелите. Те тичат и тичат и тичат. Дакелът ще ви разсмее с безумно палавите си действия, а понякога ще ви ядоса, когато разберете, че този неспокоен звяр отново е изгризал кабела на рутера. Но как можеш да се ядосваш дълго време, когато две големи и много виновни очи те гледат?

  1. Лабрадор ретийвър
Източник:PIXABAY

Лабрадорският ретривър печели първо място в две категории наведнъж. Единият от тях звучи като „Най-популярната порода кучета в Съединените американски щати“, а другият – „Най-непокорната порода кучета в света“.

Лабрадорите са много добри към възрастни и деца, чудесни като кучета-компаньони, включително за слепи хора, и са известни с отличното си обоняние. Те също обичат да ядат това, което собствениците обикновено наричат ​​„неща от пода“, обичат да тичат и нямат нищо против да плуват. Ако сте гледали филма „Марли и аз“, можете да си представите нивото на наглост, което това куче има. Да скачаш на хората на разходка и у дома? Да избягаш от собственика си? Гризете любимите чехли на собственика? Всичко това и много повече лабрадорът ще направи с лекота. Но ще му простите всичко.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *