От какво се нуждае моето куче?

След като приключите с административната работа е време да направите вземете необходими неща за кучето Ви и да тръгнете на пазар. Пазаруването може да е доста забавно и понякога ще ви се иска да изкупите целия асортимент на магазина. Макар да се изкушавате да купите много нови предмети и пособия за новото Ви куче, трябва първо да набавите следните неща:

  • Две купички или други съдове – за вода и за храна.Купата за вода трябва да е по-дълбока, от тази за храна. Те може да са керамични или от неръждаема стомана, но винаги трябва да са добре почистени.
  • Найлонов или кожен повод и нашийник. Можете да помислите за купуването на мек кожен намордник, за да улесните обучението за ходене на повод и да научите кучето си да не се дърпа. Тези намордници подпомагат обучението и ви предпазват едрото ви куче да не ви повали с внезапен тласък.
  • Уреди за поддържане на козината.
  • Няколко безопасни, забавни и стимулиращи играчки.

    Източник: UNSPLASH
  • Легло. Има голям избор на кучешки легла и винаги можете да подберете онова което е най-подходящо за размерите и темперамента на кучето си – някои от тях имат по-разрушителни навици от други. Независимо от това какво легло ще изберете трябва да го поставите на топло и спокойно място.
  • Стаен кафез (кош) или клетка от метална мрежа. Много кутрета предпочитат сигурността на едно кошче за домашни любимци, което да превърнат в удобно леговище. Ако приспособите една шатра над леглото, то се превръща в безопасно кучешко скривалище, където домашният любимец може да се крие и да си почива когато се нуждае от малко тишина и спокойствие. Кафезите и щайгите също ускоряват процеса на домашно обучение, защото кучето няма да има желание да наторява своето местенце.
  • Храна. Проучете какъв вид храна е била давана на кутрето ви в развъдника или центъра за бездомни животни и продължете със същия хранителен режим в продължение поне на седмица. Можете постепенно да промените храната, ако имате други предпочитания или ако има здравословни причини за такава промяна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *