Научете котката си да Ви остави да се наспите

Собствениците на някои котки се чудят: „Спят ли котките през нощта изобщо?“ Отговорът е доста прост. Наистина всичко зависи от вас.

Широко се твърди и предполага, че котките са нощни животни. Разбира се котките са по-активни през нощта от нас, но те не са наистина нощни. По-скоро са крепускулярни. Техният естествен ритъм е да бъдат активни призори и здрач, точно като гризачите, тяхната основна плячка. Така

Източник:PIXABAY

че, за да научите котката си да Ви позволява да спите, ще трябва да създадете нова рутина с нея, която започва с времето за игра и за хранене.

Час и половина преди преди лягане играйте с котката си и след това я нахранете. Някои от вас може да питат: „Ами ако котката ми има достъп до храна постоянно?“ Предлагаме Ви да спрете. Ако позволим на нашите котки да ядат през целия ден, няма да имате шанс да повлияете на тяхното поведение. Телата им нямат време да преработят храната по естествен начин, тъй като те са постоянно в храносмилателна арка. Тази арка създава непредсказуема енергия. Така че хранете котката си по определлен график.

Насоки за хранене

  • Не по-дълго от 6-8 часа между храненията
  • Хранете 3 пъти на ден

Придържайте се към този нов график и в рамките на седмица или две ще усвоите как да накарате котката си да спи през нощта. Понякога не е толкова лесно. Честно казано, когато стигнете до този момент, единственото нещо, което можете да направите, е да го игнорирате. Как е възможно това ?! За да успеете да обучите котката си да ви остави да спите, трябва да сте сигурни, че досадното поведение посред нощ не служи на котката ви и не е възнаградено по никакъв начин. Ще бъде трудно и ще имате нощи, в които почти се пропуквате, но ние имаме вяра във вас.

Ето накратко какво трябва да направите:

[table id=6 /]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *