Най-добрите кучета пазачи

Ако искате да и вземете куче с цел охрана, може да изберете от тези породи, подходящи за тази цел. За да изпълнява едно куче добре службата си на охранител, то трябва да има определени качества. Някои породи са изключително добри кучета-пазачи. Но освен всичко те са другари на своя стопанин и се справят отлично във всяка друга сфера на живот. Това са кучета, на които може да се доверите. С тях у дома можете да спите спокойно и да се чувствате в пълна безопасност.

Дого аржентино

Едно от най-добрите кучета пазачи е дого аржентино. Това едро бяло куче има силна

Източник:PIXABAY

мускулатура, бързи реакции и е родено да охранява стопанина си и неговия имот. Дого аржентино е доминантно куче, което не признава друго животно за лидер и затова може да се разбира само с кучета, които признават неговото първенство.

Булмастиф

Булмастифът също е много подходяща порода за хора, които си търсят куче за охрана. С едрото си телосложение, развитата си мускулатура и желанието си да брани територията на стопанина си, булмастифът е сред перфектните кучета-пазачи на четири лапи.

Кавказка овчарка

Кавказката овчарка е едно от най-добрите кучета-пазачи. Тази едра овчарка може да се справя с климатичните промени и ще охранява стопанина си и неговото имущество с цената на живота си. Кавказка овчарка изисква стопанин, който да ѝ покаже от самото начало, че той командва, тъй като тази порода е много склонна към това да се опита да изземе лидерските функции от стопанина си.

Московска стражевая

Кучетата от породата московска стражевая също са доста едри и с характер, което ги прави подходящи за добри охранители. Московска стражевая няма да допусне нито куче, нито човек да припари до територията, която трябва да охранява.

Немската овчарка

Добра за пазач е и немската овчарка. Това е куче, което е изключително интелигентно, има добро обоняние и е готово да защитава стопанина си с цената на всичко. Немската овчарка изисква доста работа, за да бъде послушно куче, защото колкото и да е умно, то има желанието да доминира.

Доберман

Източник:PIXABAY

Доберманът също е подходящ за пазач, затова толкова често кучетата от тази порода се взимат с тази цел. Доберманът охранява територията си денонощно и спи много леко, за да може да реагира веднага, ако някой нарушител влезе.

Ротвайлер

Ротвайлерът е сред предпочитаните породи кучета за пазачи и има защо – мощните му челюсти, силните му мускули и вроденото му желание да охранява всичко, което е на стопанина му, го правят една от най-добрите породи за охрана.

Немски дог

Причудлива и безкрайно забавна порода кучета, която е доста едра. Възпитани правилно, немските догове могат да са нежни към децата в семейството, но безстрашни пазачи на дома.

Акита

Акита е японска порода кучета, която е била създадена с цел кучешки боеве и лов на диви животни. В последствие се е превърнала в обичан член на семейството, защото е много лоялно куче.

Източник:PIXABAY

Боксер

Това са страхотни кучета, предпазливи към непознати, но отдадени на стопаните си. Отговорни са към малките членове на семейството и ги закрилят. Те са чудесни кучета-пазачи.

Родезийски риджбек

Това куче произхожда от Южна Африка и го наричат още лъвско куче. Когато става въпрос за охрана на дома и семейството, тези животни са безстрашни и непримирими. Родезийският риджбек е смел, интелигентен и независим.

Командор

Тези кучета ще ви впечатлят със странната си козина, която напомня расти. Но не мислете, че заради кожуха си те са тромави. Напротив – те са пъргави и са отлични охранителни. Комондорът произхожда от Унгария и е отглеждан за охрана на стада с овце. Днес тази порода кучета продължава да работи с говеда и е прекрасно куче-компаньон.

Българско овчарско куче

Тази порода има и други имена. Нарича се още тракийски молос и Каракачанка. Тя, както подсказва името, произхожда от България. По традиция тези едри кучета се използват за охрана на добитъка от крадци и диви зверове. Те са често срещани не само в България, но и в САЩ. Българското овчарско куче е независимо куче-пазач, което е нащрек и се адаптира бързо към новите среди. Тази порода кучета е отдадена и лоялна към всички членове на семейството и е сериозно куче-пазач, което може да работи независимо.

Пиринейско планинско куче

Това едро куче произхожда от Франция, където се използва за пазене на овце. Това е голяма и мощна порода кучета, която е уверена, приятелска и лоялна. Въпреки че тази порода може да бъде агресивна и териториална.

Белгийска овчарка

Това се интелигентни, смели и лоялни кучета. Те подлежат на много добро дресиране. Използват се в полицията и животновъдството, тъй като са отлични кучета-пазачи.

Босерон

Поредната френска порода кучета, която през годините е имала какви не роли, като започнем от лов на диви свине до охрана на дома. Това са много смели полицейски кучета, които прилежно си вършат работата и са използват дори при откриването на мини.

Бурбул

Африканска порода кучета, които са смели защитници на семейството. За тях казват, че са безстрашни животни.

Кувас

Унгарска порода кучета, използвана за лов, охрана на дома и стада. Това е забавно и активно куче, с което никога няма да скучаете.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *