10 начина, по които кучетата изразяват любовта си

Въпрос към всички горди стопани на кучета – питали ли сте се по какъв начин кучето ви се

Източник:PIXABAY

опитва да се свърже с вас? Как показва благодарност, обич, разбиране, дори раздразнение и гняв?

Е, тези въпроси са били тема на научни изследвания векове наред, а много учени са наблюдавали поведението на любимците, за да достигнат до отговорите. И, представете си, те са доста очевидни: вдигнатите опашки показват щастие и готовност за игра, влажното носленце – че здравословното състояние е добро, а погледът понякога е знак, че искат по-специално внимание и грижа.

Но нека да се фокусираме конкретно в 10 от начините, по които кученцата показват обичта си.

10 начина, по които може да разберете, че кучето ви обича
Когато Ви гледа право в очитеОкокореният поглед и взирането в очите на стопанина изразява любов и дълбока привързаност. Подобна поведенческа реакция има и при човека, когато се взира в погледа на любимия си.
Когато спи по гръб в близост до ВасУчените са открили, че когато кучето Ви спи по гръб се чувства безгрижно, спокойно и в безопасност. Близостта идва от доверието, което то има към стопанина си, затова ако Вашият любимец спи при Вас, то несъмнено изпитва топли чувства.
Когато споделя играчки или храна с ВасЛюбопитен факт е, че при кучетата е заложена идеята за „глутницата“. Тъй като произлизат от семейство вълци, опитомените четириноги споделят храна и плячка само на доверените си приятели. Тези поведенчески особености показват, че ако любимецът ви носи играчките си и дори ви приканва с муцунка да ги вземете, това автоматично е обяснение в любов.
Когато се прозява заедно с ВасСкорошни проучвания посочиха, че както хората, така и кучетата се прозяват заразно. А заразното прозяване е свързано с емпатията. Друго обяснение за това е, че когато кучетата „повтарят“ действията ни, те недвусмислено показват, че са готови да ни следват. Можете да направите прост тест, за да се уверите дали кучето ви обича – просто се прозейте.
Когато застане пред Вас и ръмжи на други животниТова не е само знак за самозащита, но и знак, че Ви пазят от чужди нашественици. От друга страна, доста кучета „ревнуват“ стопаните си, ако например подушат аромат от друго куче или, ако споделите храната му с друг четириног любимец. Всичко това свидетелства за дълбока привързаност и любов.
Когато маха с опашкаРазбира се, всеки знае, че когато кучетата махат с опашка, се радват. Но тълкуването на това действие не свършва дотук. То съдържа в себе си цял специален език, чрез който любимците ни говорят. Във всеки случай, това определено е израз на любов и загриженост към стопанина.
Когато е ококорено и оплезеноУчените са открили, че кучетата променят изцяло физиономията си когато стопанинът ги погледне. Това включва повдигане на веждите, от което следва ококорването и оплезването.
Когато Ви позволява да го докосвате по главатаДруг знак, който доказва любовта и лоялността на Вашето куче, е, когато Ви позволява да докосвате главата му. Като цяло кучетата не обичат да се потупват по главата и някои от тях дори могат да го възприемат като заплаха и да се озлобят. Така че, ако кучето Ви позволява да направите това, Вие сте специален за него.
Когато Ви наблюдава търпеливо как излизатеАко кучето Ви се чувства спокойно, когато излизате и Ви чака търпеливо да се приберете, това е знак, че се доверява и знае, че няма да го изоставите. Но, ако се чувства тревожно и започва да скимти и лае всеки път, когато се приготвяте за излизане, има начини да направите раздялата малко по-поносима за любимеца. Погалете го по главата, дайте му лакомство и му говорете тихо и спокойно.
Когато се обляга на ВасПонякога кучето се обляга на стопанина си, защото се чувства обезпокоено и иска закрила от стопанина си. В други случаи обаче това е искрена проява на любов, загриженост и уважение. Правило ли Ви е впечатление как, когато се нараните, чувствате болки или просто сте болни, домашния любимец ляга точно на мястото, което Ви боли. Добри лекари и психолози са.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.