На път с коктка

Котките обожават своя домашен комфорт, а пътуването ги лишава от това чувство.

Подготовка за път:

  • Осигурете 6-часов интервал между последното хранене и времето, когато ще започне Вашето пътуване.
  • Осигурявайте  вода, за да не се дехидратира при дълго пътуване, особено когато е топло!
  • Поставете подходящ материал, който ще попие котешката урина ако тя се изпишка вътре в клетката.

Помнете, че целта на котешката клетка е да защитава котката в нея. Независимо дали пътувате с

Източник:UNSPLASH

кола, влак или самолет е важно, котката да остане вътре в клетката. Клетката трябва да бъде обезопасена, като през нея е поставен колан за безопасност на седалката и при възможност клетката да е на място с по-малко вибрации при пътуване. Можете да успокоите котката, като покриете клетката с кърпа или чаршаф. Така ще ограничите необичайната гледка, с която котката не е привикнала – приемете го като приятна котешка завеса.

Съвети:

Уверете се, че мястото, което сте резервирали приема домашни любимци. Винаги проверявайте когато правите резевация. Ако ще бъдете заедно с приятели или семейството си, се уверете, че всички са съгласни и ще са щастливи да вземете котката си с Вас.

Консултирайте се с ветеринарен лекар преди да тръгнете – вашата котка може да се нуждае от ваксинация преди това. Вашата котка може да се нуждае от идентификационен нашийник  или микрочип, за да бъде намерена ако се изгуби. За да сте спокойни е добре да проверите най-близкият ветеринарен лекар до дестинацията, която сте избрали за почивка!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *