Кои животни са подходящи за апартамент?

Всеки има право да иска домашен любимец, независимо къде живее. В тази статия ще видите животни, които се приспособяват лесна с живеенето на тясно място.

  1. Котка
Източник:PIXABAY

Котките са чисти и мили животни. Те се приспособяват лесно към живота в апартамент. Трябва единствено да имате място за тоалетната и купичките й. Ако се притеснявате, че котката може да стане злобна, потърсете такава, която е над 5 месеца и характера й си е проличал.

 

2. Чинчила

Чинчилите са любвеобилни животни, които се привързват към своите собственици. Много са игриви и обичат да се закачат, когато не им обръщате достатъчно внимание. Те са и доста любопитни. Не хапят, освен ако не са раздразнени. Една чинчила се храни толкова често, колкото има нужда. Ядат люцерна, сушени плодове, ядки и сено. Пият и вода, но много малко. Хубавото при тези животни е, че не пускат косми и се къпят в леген с пясък. Но в никакъв случай не трябва да се мокрят, защото козината им няма да изсъхне и има опасност да настинат.

3. Гекон

Източник:UNSPLASH

Като всеки гущер тези животни се отглеждат сравнително лесно, без значение къде се намирате.

4. Декоративен заек

Това е вид заек с по-малки размери. Те могат да живеят затворени в клетка или пуснати. Ако пускате заека трябва да обезопасите апартамента, като премахнете всичко, което те могат да изгризат и да ги нарани.

5. Морско свинче

В зоомагазините се предлага сравнително богат избор на морски свинчета от различни раси и с различни цени. При покупката е добре да се посъветвате със самия търговец. Той ще ви запознае с особеностите на храненето и грижите и ще ви препоръча подходяща клетка. Трябва да бъдете внимателни, защото веднъж взетото морско свинче не може да бъде върнато обратно. Ако сте убедени, че всичко е наред с животното, което сте избрали, то без колебание пристъпете към покупка.

Източник:UNSPLASH

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *