Какво да правим при алергия към котки

Толкова обичаме нашите домашни любимци, че сме готови да направим почти всичко за тях. Продължителните симптоми на алергия към домашни любимци изглеждат като малка цена за този огромен пакет от радост! Но ако течащия нос и зачервените и сърбящи очи ви карат да се чувствате все по-ужасно, не се отчайвайте още: удобните съвети, които сме ви подготвили могат направят времето ви с домашните любимци по-комфортно. Не забравяйте, обаче, че най-добрият лек срещу алергиите е да избягвате напълно причината. Ето защо си струва да проверите дали  вашето семейство има алергии, преди да инвестирате в домашен любимец.

Независимо дали сте се подсигурили със средство против алергия срещу котки  или имате план за парк разходка с домашен любимец, тези 5 основни съвети ще ви помогнат да разполагате с домашни средства против алергии, които ще работят за вас и вашето семейство.

1. Бъдете готови

Симптомите на алергия към домашни любимци са неудобни и е много неприятно да прекарвате времето си, кихйаки, когато можете да се наслаждавате на общуването си с приятел на четири крака. Уверете се, че сте планирали предварително всяко продължително време с вашия домашен любимец.

Посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт за някои мерки и медикаменти, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на алергии от животни. Ако решите да взимате лекарства, пазете някои резервни под ръка, когато сте около животни. Винаги следвайте инструкциите на опаковката и ако се грижите за дете с алергии, се уверете, че това, което те приемат, е безопасно за тях.

Да имаш течащ нос и да няма начин да го облекчиш е толкова дразнещо за теб, колкото и за хората около теб. Дръжте носни кърпички под ръка, когато прекарвате време около животните, така че течащият ви нос да се чувства по-добре.

2. Измийте ръцете си

Лесно е да приемете, че козината или космите на домашни любимци причиняват симптоми на алергия към домашни любимци, но всъщност  това причинява изпотяване  парене или сърбеж. И така, какво точно причинява  домашшния  любимец и как можем да се отървем от алергия  към него? Точно като хората, от животните падат малки парченца мъртва кожа. Това са тези частици (заедно с други течности от вашия домашен любимец), които могат да се докоснат да ръцете ви, когато галите любимците си например, причинявайки симптоми на алергии към животните и при прителите ви, които са чувствителни към домашните любимци. Мийте ръцете си толкова редовно, колкото можете, дори и  когато сте около домашния ви любимец. Това е особено важно, ако има вероятност да докоснете след това лицето или очите си.

3. Почистете дома си

Вече знаете кое е любимото Ви животно, вероятно сте разбрали, че микроскопичните частици от домашни любимци могат лесно да бъдат причина за алергия. Това означава, че може да страдате от симптоми на алергия към домашни любимци, дори ако внимавате да не докосвате домашния си любимец. Това е една от най-честите причини, поради които хората се ориентират дали има алергия към кучета или котки в дома. За да сведете до минимум количеството на мръсотия в къщата си, уверете се, че сте почистили прахта, дори ако не сте имали домашен любимец досега. Уверете се,  също така, че измивате всякакви легла и мека мебел в стаите, на където е разрешено да бъдат домашните любимци.

Ако сте  с алергии и е ваш ред да направите почистването, добра идея е да носите маска, докато го правите, за да избегнете още по-голям контакт с косата и кожата. Потърсете прахосмукачка с филтър HEPA – те са предназначени да улеснят намаляването на симптомите на алергия към домашни любимци.

Този слънчев прозорец и топъл ъгъл до радиатора са някои от любимите места, където можете да намерите петна от домашни любимци. За бърз и ефективен начин за събиране на козина , избърсвайте ежедневно около тези зони с парче овлажнена кухненска хартия, която е силна и ефективна, като Zewa.

4.Изкъпете вашите домашни любимци

Източник:UNSPLASH

Почистване на вашите домашни любимци е добър начин да избегнете  появата на топки козина

на вашия домашен любимец, но това не е напълно достатъчно. Банята на вашите домашни любимци, обаче, премахва 84% повече козина отколкото просто да ги миете. Ако вашето куче не е голям почитател на  ваната, потърсете помощ от децата, за да го запазите спокойно. Редовните вани може да изглеждат странно, но така си струва да се намалят симптомите на алергия към домашни любимци.

5. Отделете малко място

Някои алергии са достатъчно незначителни, за да  можете все още да живеете с тях около домашните любимци, стига да нямате против течащия нос. Ако вие сте в това положение, би било добре да осигурите няколко стаи в дома си без зоомагазин в тях. Препоръчваме това да е спалнята: по този начин ще можете

Източник:PIXABAY

да спите по-добре и няма да се събудите от кихане и сърбеж. Надяваме се тези домашни средства протоив  алергии да ви помогнат да живеете спокойно с вашите домашни любимци. Понякога, обаче, избягването на животни изцяло е единственият начин да управлявате своите симптоми на алергия към домашни любимци. Това е компромис, но вашето здраве винаги трябва да е на първо място.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *