Важни и ценни предмети за Вашата котка

 

  • Кошници: Това означава комфортно място за спане, където котката ще се чувства удобно и в безопасност. Поставете легълцето над земята – някъде, където котето ще се чувства защитено, далеч от въздушни течения и места с често преминаващи хора.
  • Котешки тоалетни: Котешката тоалетна трябва да бъде достатъчно дълбока и с малка лопата, с която се премахват изпражненията, но не и прекалено дълбока, за да не искат котетата да я използват.
  • Купи за вода: Котката Ви трябва да разполага с купа прясна вода по всяко време. Водните фонтани са възможна алтернатива на купите и тъй като котките особено много обичат движението, то ги стимулира да пият повече.
  • Купи за храна: Уверете се, че имате малка купа за гранули, поставена далече от купата за вода, за да се предотврати замърсяването ѝ. Като алтернатива можете да използвате играчка с отвор за лакомства, особено ако котката Ви живее на закрито в дома Ви, за да я стимулирате умствено и физически и да задоволите естествения ѝ инстинкт за ловуване. При тези играчки е нужен преходен период, в който котката Ви да се научи как да ги използва.
  • Дърво за котки: Аксесоар, който е забавен и полезен за котката Ви и ѝ дава възможност да драска, да се катери и да се крие безопасно, като същевременно допринася за благополучието на любимеца Ви, зачитайки естествените му инстинкти.

Препоръчително е да набавите по няколко от всеки предмет и да ги разпръснете из дома си, за да има новата Ви котка избор и да  дадете възможност при нужда да си намери тихо местенце, далеч от гостите и шума.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *